Op de Vlaamse kampioenschappen Trampoline, Tumbling & Dubbelmini heeft de Herentalse turnvereninging Corpus Sanum hun goede resultaten van de Provinciale Voorronden verder gezet.. Op Dubbelmini was goud voor Kato Vivijs, Roxane Geeraerts en Yoni Verdonck.

Op trampoline kon Roxane de dubbelslag realiseren.
 
Het begon in Oostakker zeer goed met een verdiende titel voor Kato Vivijs (miniemen B). Bij de seniors B stond Yasmine Haegens al een uur op het scorebord als winnaar toen net voor de prijsuitreiking bleek dat de juryleden van moeilijkheid een fout hadden gemaakt. Een beetje teleurgesteld stond Yasmine met een 2° plaats op het podium. Groot favoriet Roxane Geeraerts (benjamins) deed een slechte landing bij haar eerste doorgang en was op achtervolgen aangewezen. Met nog 2 zeer goede doorgangen kon zij nipt de overwinning pakken en de titel mee naar huis nemen. In een sterk bezette reeks miniemen A was de Morhovense Yoni Verdonk onbetwistbaar de beste. Ze won met ruime voorsprong en werd terecht Vlaams kampioene. Senior Anouschka Boons streed een harde strijd met haar concurrenten. In haar laatste doorgang ging het mis en zag ze de titel aan haar neus voorbij gaan. Anouschka moest dit keer genoegen nemen met de zilveren medaille. Belangrijker was wel dat ze evenals Yoni de norm heeft behaald voor de World Age Group Competition (WK voor jeugd). Ze zijn gezien de tegenstanders zo goed als zeker van hun selectie.
 
In Mortsel stond het voorbije weekend Trampoline & Tumbling op het programma. Dat leverde in de eerste wedstrijd al onmiddellijk een bronzen medaille op voor Yasmine Creyf (miniemen B). Haar naamgenote Yasmine Haegens deed het nog beter en wist een zilveren medaille te pakken. Dat was dan voor haar op 2 weken tijd hetzelfde eremetaal. Nog sterker was de prestatie van benjamin Roxane Geeraerts die, na dubbelmini, ook op trampoline de titel pakte. Zij gaf de tegenstand met duidelijk verschil het nakijken. Geen medaille in het A niveau al was Yoni Verdonk met haar 4° plaats er wel zeer dicht bij. Volgende afspraak is het Belgisch kampioenschap eind april.
 
Dat de generatiewissel geslaagd is bij Corpus Sanum bewijzen deze uitslagen wel duidelijk. Steeds werkt de club aan de toekomst en opleiding van jongeren tot nieuwe kampioenen. Voor een zoektocht naar nieuwe talenten organiseert Corpus Sanum op zaterdag 2 april 2011 in de turnzaal Vossenberg Markgravenstraat te Herentals een talentendag. Iedereen die graag wil weten of ze talent voor de Gymnastiek mag en kan komen deelnemen aan deze talententesten. De kinderen geboren in 2007 en 2006 zijn welkom tussen 13u00 en 14u30 en geboren in 2005 en 2004 mogen komen tussen 14u30 en 16u00. Inschrijven gebeurt ter plaatse en de testen zijn aangepast aan leeftijd en voor iedereen haalbaar. De uitslag is niet belangrijk en enkel nuttig voor een goede beeldvorming bij de trainers.
 
Wie meer info wil kan kijken op www.corpussanumherentals.be of stuurt een mail naar corpus.sanum@telenet.be
 
Foto: Roxane wint haar 2° vlaamse titel.